Инженерите на Benincà, експерти в индустрията за автоматизация, постоянно се стремят към иновации. Те изследваха използването на зъбни колела FACE, които обикновено се срещат в приложения с висока мощност като авиацията. Беше осигурен патент от Benincà, който се отнася до 90° връщане на движение във вътрешните конусни зъбни колела и сега е включен в новата гама задвижвания за двукрили портали TOM.

Зъбните колела FACE са рядкост в сферата на автоматизацията, тъй като обикновено се използват в накланящи се ротори на хеликоптери. Използването на FACE зъбни колела в дизайна на TOM предлага значителни предимства, особено при разпределението на теглото и натоварването върху зъбите, надминавайки традиционните конусни зъбни колела.

Основните предимства на предавките FACE в оператора TOM включват намалена чувствителност към несъосност, ниски грешки при предаване, както и безшумна работа на двигателя. Уникалната геометрия на зъбите осигурява по-добро разпределение на напрежението, което води до по-висока устойчивост на тежки натоварвания, удари и износване, осигурявайки гладка работа.

Този патент илюстрира ролята на Benincà като водеща компания с иновативни продукти и авангардна механика.

Новият двигател ТОМ се предлага в две разновидности – 230 Vac и 24 Vdc (за интензивна употреба оборудван с енкодер). Моделите са до 3, 4 и 5 метра дължина на крилото. Снабдени са с лесно регулируеми крайни изключватели достъпни отгоре.

ТОМ е идеален за автоматизация на всякакъв тип двукрили портали благодарение на компактните си размери – само 96 мм ширина.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.