SAM е новият 24 Vdc двигател на Beninca с шарнирно рамо за двукрили врати с крила до 2,5 m, монтирани на широки колони.

Задвижващият механизъм и иновативната конструкция позволяват да се достигне разстояние от пантата на крилото до ръба на колоната от цели 28 см – най-голямото към момента на пазара. Изключително компактен, със своята ширина от 17 см, той е подходящ за монтиране на колони с размери 15 см x 15 см, без да изпъква.

Безшумен и бърз, SAM отваря крило на 90° за по-малко от 14 секунди, включително бавния ход.

Новият двигател се характеризира с бърз и лесен монтаж. Вграденият контролен блок е достъпен отгоре и е позициониран върху подвижна опора, която улеснява монтажните операции и предлага бърз достъп до механичните ограничители. Това позволява задвижващият механизъм да бъде монтиран дори наравно със земята.

Блокът за управление на двигателите SAM е оборудван с иновативна система за намаляване на консумацията (ESA+), която гарантира консумация в режим на изчакване под 1 W.

SAM е изключително лесен за свързване и програмиране. Подготвен е за интегриране на системи за домашна автоматизация благодарение на аксесоара X.BE. SAM може да бъде програмиран и управляван дистанционно от инсталатора с помощта на приложението BeUP чрез свързване на интерфейса PRO.UP.