За нас

“ИНВЕСТИТОР В КАЧЕСТВО”

ДЪЛГОСРОЧНА СТРАТЕГИЯ ЗА УСПЕХ

BENINCA – ЕДИН ОТ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ В ОБЛАСТТА НА АВТОМАТИЧНИТЕ ЗАДВИЖВАНИЯ

Бисайд ООД е филиал на италианския холдинг BENINCA, който е на четвърто място в света по проектиране, производство и комплектовка на автоматични системи за задвижване. Фирмата е основана преди четиридесет години от братята Алдо и Луиджи Бенинка. Опит, традиция и семеен дух са водещи принципи в работата им. Седалището на компанията се намира в района на гр. Виченца – Италия. Върху 10 хил. кв. м. закрита площ са разположени трите завода на Beninca. Компанията продава в цял свят. Най-голям пазар за изделията й е Западна Европа, като на първо място е Франция. В Източна Европа, фирмата е водеща по продажби за този бранш – в Полша, Чехия и България. Традиционната й политика е да присъства директно на пазарите чрез дъщерни фирми. Освен в България Benincà има филиали в Англия, Полша, Чехия, Франция, Испания, САЩ, Португалия и Индия.

Beninca предлага пълна гама от услуги, изцяло съобразени със спецификата на европейския пазар, както и решения, подчинени на изискванията за качество, сигурност, надеждност, прецизност, иновация и дизайн.

BENINCA е една от малкото фирми в бранша, която получи през 2013 г. италиански държавен сертификат 100% MADE IN ITALY. Сертификатът доказва недвусмислено, че всички продукти на BENINCA се произвеждат единствено и само в Италия.Освен гаранция за качество, това е и доказателство, че между продуктите на BENINCA, няма “скъпи и евтини серии”, няма модели с “европейски или азиатски произход” или други условности.Когато купувате продукт на BENINCA, може да сте сигурни, че е произведен в Италия и че е съответства най-строгите европейски индустриални практики и стандарти.

Beninca обезпечава с 2 години гаранция своите изделия и аксесоари.

В последните години Beninca разшири кръга от продукти и услуги, осигуряващи перфектния контрол на достъп. Като се започне от бариерите и антипаркинг механизмите на входа на обектите и се стигне до домофонната система на сградата.

Бариерите и антипаркинг устройствата на Beninca са се наложили на българския пазар като еталон за качество и надеждност. В последните години все повече административни сгради и частни жилищни кооперации в страната залагат на доказаната марка. Бариерите са с дължина на рамото до 8 метра. Синхронизиращи платки позволяват да се затварят пространства до 16 м., посредством монтирането на срещуположни бариери. Като допълнителни аксесоари към бариерите се предлагат светлинна сигнализация,  предпазни фотоклетки, аварийно захранване с батерии, решетки под рамото, насрещници и др. Антипаркинг механизмите се предлагат в ръчен и автоматичен вариант и са добро бюджетно решение при затваряне на по-малки проходи.

Когато е необходимо да се ограничи автомобилния трафик в места с интензивно пешеходно движение, перфектното решение са болардите (потъващите в земята цилиндри). Фирма RISE, част от холдинга Beninca, предлага различни видове ръчни и автоматични боларди в зависимост от предназначенито им. Те са с височина от 50 до 80 см и време за спускане от 3 до 5 секунди. Все повече български общини залагат на марката RISE и болардите вече години работят безотказно.

Освен за ограничаване на автомобилния трафик на обществени места, болардите могат да осигуряват и изключителна сигурност на защитаваните обекти. Такива са антитерористичните боларди. Те са с дебелина на стената 10 мм и издържат на удар 24000 J.

Огромен дял в продуктовата гама на Beninca заемат различните задвижвания за дворни и гаражни врати, прозорци, ролетки, щори и сенници. Производството на холдинга покрива на практика целия спектър от автоматика. Мотори за плъзгащи врати от 350 кг до 4,5 тона,  двигатели за двукрили портали с размер на крилото до 5 м, задвижвания за ролетки, щори и сенници.

Част от холдинга Beninca е и италианският производител на части и аксесоари за врати и портали Hi Motions. В последните години продуктите на Hi Motions заемат все по-голям пазарен дял, като се превърнаха в еталон за качество и безотказна работа. Фирмата предлага аксесоари както за плъзгащи по релса, така и за конзолни врати и двукрили портали. Различни релси, колела, колички, панти и всички необходими аксесоари може да подберете в зависимост от размера и теглото на вратите.

MyOne е фирмата в BENINCA Holding, която произвежда задвижванията за автоматични радарни врати. Автоматичните радарни врати намират все по-голямо приложение в офиси, обществени и административни сгради, болници, супермаркети, бензиностанции, магазини и много други.

Бисайд е дистрибутор за България и на фирма Cherubini – Италия, един от водещите световни производители на механизми и тубуларни двигатели за щори и сенници.

Бисайд е също диструбутор за региона и на FIMA – Италия. FIMA произвежда материали  за  охранителни ролетки – пружини, барабани, перфорирана и стандартна стоманена лента, биелети,  дръжки, брави и т.н. Наскоро FIMA предложи революционен иновативен продукт – безшумни ламели за ролетки, намаляващи шума при движение на вратите до 80%.

Бисайд предлага също италиански бързи врати. Тези врати се използват за затваряне на различни по големина помещения – търговски бази, халета и складове, където е необходим контрол на температурата и поддържането им в безпрахова среда и същевременно са с висок трафик на хора и превозни средства – колички, мотокари и електрокари. Най-същественото предимство на бързите врати е тяхната висока скорост на отваряне и затваряне, както и голямата интензивност на работа. Нещо, което със стандартните врати много трудно може да се постигне.

Beninca, посредством филиала си в България Бисайд, вече предлага и серия луксозни домофонни системи. Производството им е организирано във Великобритания, на база стратегическо партньорство с водещ производител на комуникационно оборудване. Качеството на интеркомите на Beninca е  изключително високо, дизайнът им е уникален и се различават значително от масовите аналогични продукти на пазара. Насочени са към премиум сегмента на пазара.

Интеркомите на Beninca са в 3 разновидности според технологията на осъществяване на връзката – DECT, GSM и WiFi.

Beninca винаги е държала на сигурността и уникалността на своите продукти. Иновациите, които се предлагат от холдинга, са изключително много и в повечето случаи революционни.

С цел подобряване нивото на сигурност на дистанционното управление беше разработено ново ARC (advancedrollingcode)  кодиране, което представлява еволюция на ролинг кода.

ARC е по-съвършено ролинг код кодиране благодарение на дължината на предавания код  (128 бита, срещу 64 на старите предаватели) и гарантира абсолютно ниво на безопасност. Новото кодиране прави предавателите невъзможни за клониране и ги превръща в ключов елемент от контрола на достъпа.

Наскоро Бисайд представи новото мобилно приложение BeMove – за интелигентно управление през интернет на всички задвижвания за портали, врати, тенти и щори, вкл. и светлини в дома или офиса. Internet of Things (IoT) е нова концепция, която прави нещата да стават “интелигентно”, осигурявайки комфорт, безопасност, енергийна ефективност и управление чрез интернет.

Всички продукти на италианския холдинг Beninca може да намерите в магазинната мрежа на фирма Бисайд. Там ще получите и компетентна техническа информация от специалисти.